Uzkosti

Minulý rok jsem začala mít problémy se srdeční aritmií.Podstoupila jsem veškeré vyšetření v kardiocentru,ale srdce mám v pořádku.Obvodní lékař mi ukončil prac.neschopnost,předepsal mi lexaurin a víc se semnou nezabíval.Potíže ale neustáli.Pořád mám stavy úzkosti,strach ze smrti.Vždycky se mi udělá nevolno,když si někdo z mého okolí postěžuje,že je mu zle,hlavně v rodině.Zrychlí se mi puls,celá se rozklepu,celá zeslábnu začnu se klepat,cítím tlak na prsou a v oblasti krku.A v práci se mi to stane při sebemenším stresu.Už si připadám jak hypochondr,ale je to opravdu velice nepříjemné.Hlavně jsem nepoužitelná a stresuji tím děti,protože to na mě poznají.Prosím Vás o radu .Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko, bylo by vhodné se objednat do psychiatrické ordinace ke konzultaci a případné léčbě, jelikož by se u Vás mohla rozvinout úzkostná porucha, která pouze Lexaurinem řešitelná není, ten jen odstraní příznaky , uklidní, ale neřeší pravou příčinu. Nejvhodnější je kombinace léku a psychoterapie, např. kognitivně-behaviorální terapie by byla pro Vaše potíže jistě dobrou volbou, jak své úzkosti rozpoznat a zároveň jak sama sobě pomoci v takovém akutním stresu. Existují různá relaxační a dechová cvičení, se kterými Vás psychiatr nebo psycholog určitě rád seznámí.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: