Úzkostná panická porucha-zvláštní příznaky

Vážený Již měsíc trpím velmi silnou úzkostnou panickou poruchou, beru léky 14 dní a měl bych být hospitalizován na psychiatrické klinice v hk. Jak mě již Vaše kolegyně ujistila jedná se o velmi nepříjemnou poruchou, někdy mám divné a děsivé sny, necítím se dobře ve vlastním těle a mám úzkost z toho pokud se dívám na jiné lidi že mají malou hlavu, tělo, nohy-je to možné ? Dále mám v současné době nechutenství k jídlu a úzkost se projevuje také bolestem kolem břicha, někdy křečovité bolesti, úzkost cítím skoro stále, tiky po celém těle. Chci se zeptat jak dlouho trvá než tato má nemoc zmizí v řádu týdnů, měsíců, roků? mám potlačenou nenávist a zlobu z minulosti a také potlačené touhy mít partnerku, sex, společné bydlení, výlety ? Úzkost ke mě přišla pozvolna začalo to ztrátou zaměstnání ostuda, pocit selhání, zloba, nenávist, napětí, pocit šedi, divné nálady a myšlenky až k oné silné úzkosti, měl jsem i panické záchvaty kdy jsem si nemohl v klidu ani sednou či stát, pocit že jsem na světě sám, bušení srdce, pocit že se zblázním a také silnou zimnice trvala asi hodinu. s pozdravem Jiří Broumov

Odpověď odborníka:

Dobrý den JIří Je tam více otázek. Tak jednak panická porucha se většinou léčí ambulantně. Jestliže se Váš lékař rozhodl o hospitalizaci má k tomu jistě důvod. Na pobytu na klinice budou mít na vás lékaři a terapeuti více prostoru pracovat na na vašem problému. Udělají diagnostiku, protože panická porucha často souvisí s jinými psychickými poruchami (např. depresí).Co se týče léčba ryze čisté panické poruchy mělo by uspokojivé remise (zlepšení stavu) být dosaženo za 6 týdnů, ale doléčování je daleko delší. MYslím, že se můžete směle svěřit kolegům z Hradeckého pracoviště, sami s nimi v Praze spolupracujeme a zkušenosti máme dobré. HOdně štěstí Dr Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x