Úzkostná porucha

Dobrý den, již cca půl roku žiji v úzkosti a ve strachu z různých důvodů (strach ze smrti a z nemocí, pocit méněcennosti, úmrtí v rodině, problémy ve škole) Někdy je to horší a někdy lepší, v poslední době se mi začaly objevovat podivné příznaky: záškuby svalů, tvorba hlenu v krku, zvýšená tvorba slin, pocit nevyprázdnění střev při potřebě a dnes i nechutenství. Myslíte, že by toto vše mohlo souviset s mojí úzkostí? Nerad bych to totiž jakkoliv podcenil a prostě to svedl na psychiku. Díky za odpověď. Jiří

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jiří velice pravděpodobně trpíte tzv. generalizovanou úzkostnou poruchou, což znamená, že máte obavy z toho, že se v blízké budoucnosti stane něco špatného vám a nebo vašim nejbližším, to ostatní jsou s největší pravděpodobnosti doprovodné příznaky, Není důvodu proč by takto mladý člověk měl být tělesně. Nemocný, Doporučuji vám návštěvu psychiatrické ambulance v místě bydliště (my jsme na Letňanech) www. heliocentrum cz tel 727877723, máteli to daleko tak kdekoliv jinde. Pokud vám není 18 let budete k léčbě potřebovat souhlas rodičů. (při první návštěvě) s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: