Úzkostněpanická porucha

Dobrý den, již 10 let se léčím se stavy paniky a úzkosti a nespavostí. Bojím se chodit sama např. do města a když musím cestu absolvovat, vždy mě to vyčerpá. Trpím i chronickou bolestí zad a alergií. Mám intoleranci antidepresiv, takže užívám jen lexaurin 1,5mg 1x denně a hypnogen 1/2tbl. Psychoterapie nepomáhají. Byla jsem i 3 měsíce hospitalizovaná na psychiatrii. Vzhledem k těmto potížím nemám práci a invalidní důchod mi byl zamítnut. Ráda bych fungovala jako dřív, máte pro mě nějakou radu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejlepší radou je dle mého soudu vydržet, neklesat na mysli a věřit svým terapeutům.. Někdy je zapotřebí oboustranně nesmírné trpělivosti - najít vhodné antidepresivum - případně neuroleptikum nebo jiný vhodný lék pro dlouhodobé užívání /léčba lexaurinem rozhodně není léčbou../. S psychoterapií je to analogické - i když se může zdát, že je "zbytečná", má význam, člověk se dostává dál.. Jste mladá žena, před Vámi je celý život - je škoda to "vzdávat"!! Moc na Vás myslím a držím palce..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: