Uzlík,fibrozní

Dobrý den,chtěla jsem zeptat na svou roční dcerku,při přebalování jsem si všimla že nad řitním otvorem uprostřed má jakoby kůžičku trošku zvětšenou,šla jsem proto k pediatrovi,ten mi řekl že by to mohla být kožní řasa,a poslala nas na gastroambulanci,tam nás poslali na sono kde byl nález ,v hrázi.Proto jsme absolvovali rektoskopii(endoskopii) -patrný drobný cca 2mm uzlík v.s fibrozní.KOntroly u pediatra co 3 měsíce.neposílaly se vzorky k histologii,a mám docela strach.Mohl byste mi trošinku přiblížit co to ten uzlík je,co můžeme do budoucna očekávat,a jestli to může být životu nebezpečné :( ? pan primář když nás propouštěl, nám řekl že to není dořešené,atd.Jsem z toho trošku zmatená. Mluvil něco o magnetické resonanci ,rentgenu .ale nikde dál nas neposlal

Odpověď odborníka:

Je zřejmé, že dítě bylo pozorně vyšetřeno. Mů.že se jednat o zcela drobný vazivový uzlík. Podle mne je třeba vyloučit hnisavou afekci, jakoukoliv spojitost s dutým orgánem v oblasti hráze a pokud při kontrole nebude ustupovat , chirurgicky ošetřit a histologicky vyšetřit. Jeví se, že je takto pečlivě postupováno.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x