Uzlina

Prosím o radu. Jedná se o problém v oblasti třísla (přesně v záhybu mezi tříslem a stehnem, kde kočí kalhotky :)) Před pěti dny jsem si všimla, že tam mám bulku, která je asi 1cm velká, nahmatam jí hned je to jakoby taková kulička, připnutá někde uvnitř dá se s ní hýbat ale ne jí nějak přesunout ... na povrchu žádná známka jen menší otok postiženého místa. Nijak mi to nebolelo ted na dotyk jen trochu a občas. Chtěla bych se zeptat jestli je nezbytné zajít k lékaři a jestli k obvodnímu nebo už někam ke specialistovi? A o co by mohlo jít? Jelikož se mi to projevilo po dni, kdy jsem fyzicky ze sebe vydala dost je možná i kýla ? Děkuji za odpověď a přeji hezký den L.

Odpověď odborníka:

Ano, je nutné zajít k obvodnímu lékaři. Kýla to asi nebude, ta je pohyblivá a větší. Pravděpodobně to bude uzlina. Zvětšené uzliny musí vždy vidět lékař. Já u svých pacientů vždycky odebírám krev a to i v tom případě, že jsem si téměř jistá, že v krvi nic nebude a jedná se o běžné zvětšení. Vždycky je lepší, když 100 pacientům bude odebírána krev zbytečně, než aby se 101 pacient přehlédl.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: