Uzlina

Včera večer jsem si úplně náhodou nahmatala asi centimetrovou bulku zhruba mezi krkem a klíční kostí. Bulka je nebolestivá a hodně pohyblivá a vůbec netuším, jak dlouho ji mám. Shodou okolností jsem byla před par dny (jeste pred nahmatanim bulky) byla na preventivní lekarske prohlídce a všechny výsledky, včetně odběrů, mám v pořádku, bohužel netusim, jak moc jsou tyto odběry komplexní. Jediné, co me v posledním týdnů trápí, je zánět v oku. Myslíte, ze by se mohlo jednat o zvětšenou uzlinu? A v jakém případě bych mela vyhledat lékaře? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zvětšená mízní uzlina je nejpravděpodobnějším vysvětlením. Zvětšení uzliny v popsaném místě je ale ne zcela obvyklé a proto by konsultace lékaře byla na místě. Běžné testy prováděné v rámci preventivní prohlídky zahrnují pouze základní ukazatele (cukr, cholesterol, moč), pokud je pacient jinak zdráv a bez potíží. Můžete tedy chvíli vyčkat, ale pokud by problém trval nebo se hmatný útvar zvětšoval, navštivte praktického lékaře.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: