Uzlina

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mam uzlinu dle ultrazvuku krcni 22×11 mm lehce setřel a Km dif. Další Lu S i ostatních etazich nepřesahující dl . osou 12 mm.pricne do 6 mm.V doppler. Modu neprokazuji známky patol. Vaskularizace. Závěr: sumačni volum GT do 11 mm, zhrubela echostruktura. K endokrinilolog. Váš. Cervik. LYMFADENOMEGALIE OBOUSTRANE. více v pravo nejasne etio. Zajímalo by me zda je vse v pořádku byla jsem dále na vyšetření krevního obrazu dif krev obrazu, vyter z krku a vse v pořádku. Na Orl doktor říkal taky vse v pořádku. Ale i tak se bojim nemůžu mit lymfom? Četla jsem že se to ne pozná s ultrazvuku nebo s krve. Jinak jsem Nachlazena ale nepotim se nebo něco takového. A mam kasel přišly mi na astma . Můžete mi Prosím poradit zda mám to nechat byt nebo se ještě někde objednat s uzlina má a dalšímu vysetrrni? Na Orl mi doktor řekl že na krku uzliny jsou furt a tak nevím jestli se tim mam zaobírat. Moc děkuji. Jinak napsal ještě že ultrazvuk kontrola v čase. Dekuji

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, nepíšete, jak dlouho máte uzlinu zvětšenou. Pokud máte nyní infekt, jistě může být zvětšení uzliny způsobeno jím. Uzlinu sledujte, pokud by se velikost ani po doléčení infekce nezmenšila nebo dokonce se zvětšovala, dop. bych kontrolní ultrazvuk a event. odběr uzliny na histologii k vyloučení závažnějších onemocnění.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: