Uzlina

Dobrý den, jsem v šestém měsíci těhotenství a na šíji kousek od ucha se mi objevila malá (na omak bolestivá) boulička, také jsem si nasahala uzlinu na krku na stejné straně. Jsem dva týdny po zánětu středního ucha léčeného antibiotiky. Je možné, že je to ještě následek zánětu, nebo se jedná o nějakou jinou infekci? Nemůže to nějak ohrozit plod? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kamilo! Je velmi pravděpodobné, že se jedná o dvě uzliny - boulička za uchem je také asi uzlinka. Je také pravděpodobné, že se jedná o pozůstatek z infekce. Zvláště, jsou li uzlinky jen na jedná straně si z nich nemusíte nic dělat, časem ustoupí samy. Pokud se tak nestane do 14ti dní, doporučuji nabrat z krve zánetlivé parametry, příapadně doplnit další vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: