Uzlina na krku,unava

Dobry den, pres rok mam zvetsenou uzlinu na krku,3x5cm,nekdy mi pekne boli a nemohu polknout. Podle sona je s prusvitnou tekutinou,vysetreni na gastro a ORL v poradku. Posl.par mesicu me ale provazi neskutecna unava, nezajem o jakekoliv aktivity,caste bolesti hlavy a kloubu,otekaji mi kotniky. Nekdy nemuzu jit ani do prace,unavou usnu,probudim se,pocituji horkost v tele,zjistim,ze mam zvysenou teplotou. Jinak pozoruji i mensi ubytek na vaze,jsem bleda,lamou se mi nehty,casto mi pali oci,jinak take mivam temer neustale bolesti pod pravym zebrem,dle sona jatra+zlucnik v poradku.. 20let jsem po 4 operacich oboustranneho refluxu moc.cest. Od te doby mam chronickou inf.,bakt..Ecoli10na6. Nekolik let jsem temer neustale proto brala antibiotika,az jsem zacla mit problemy se zazivanim,oslabenou imunitu. Zmenila jsem osetr.lekare a infekci 'lecim' bylin.caji,brusinkami apod..Take uzivam vitaminy,jim pestrou stravu.Renalni funkce mam dobre,jen postpyelonefriticky zmenenou pravou ledvinu. Z vysetreni moce mivam zvys.hodnoty U-leukocyty: v kvetnu 30,v dubnu 60,Erytrocyty 319. Nevim,co tyto hodnoty znamenaji,ale lekar mi vysvetlil,ze mi antibiot. na infekci nasazovat nebude,nebot mam hodne bilych krvinek.. Chtela bych se zeptat,zda moje priznaky,viz vyse uvedene,mohou mit souvislost s nemoci moc.cest,nebo muze jit o poruchu stitne zlazy nebo onemocneni lymfat.uzlin nebo o jine onemocneni..? A kde bych prip.mohla hledat odbornou pomoc? Jinak pracuji jako auditor-delam neco jako inventury na prodejnach.Scannerem snimam carove kody,pocitam kusy,pote zpracovavam faktury-nakupy. K tomu delam jeste cca 20h mesicne brigadu,sber cen v obch.dome,staram se o rodinu,jsem vystavena stresum.Jetse nedavno jsem si pripadala jako workoholik.Nevim,zda-li moje probl.nemuzou byt jako chron.unava,ale i kdyz napr.14dni odpocivam(dovolena),nezlepsi se muj stav ani trochu..Dekuji moc za odpoved. Dasa,37let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohla byste se podrobit celkovému vyšetření na imunologii, kde by stanovili, jak na tom jste z hlediska imunity. Také podle hodnot z moče bych uvažovala o možném onemocnění ledvinnového parenchymu, dobré by bylo objednat se na nefrologii, je to jiné oddělení než urologie na nefrologii zkoumají nemoci ledvin z hlediska jejich funkce / i když ledvinné funkce jako takové mohou být normální/. Po vyloučení problémů s ledvinami se ještě obratte na obvodního lékaře - na otázku, zda to není od šž žlázy vám odpoví jedině testy zaměřené na její funkci. Pokud jde vaše zatížení, já bych to nevydržela..., pokud byste jen trochu mohla zvolnit, pouvažujte o celkové změně ve vašem životě včetně pracovního tempa, jistě to bude k užitku - je to jen a jen ve vašem zájmu. Ony ty vaše potíže vás již brzdí, vy ale zatím moc neslyšíte...:o( Berte to tedy od nefrologie /tu bych viděla jako prvořadou, pokud tam již nejste léčena a sledována/, přes imunologii a obvodního lékaře, jistě se nějaká příčina objeví a může se snadněji a dříve řešit. Hezký den vám přeji.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: