Uzlina na tváři

Dobrý den paní doktorko, měla bych ještě jeden, snad poslední dotaz :-) Na UZ uzlin nenašli nic patologického, vše v pořádku. Tu na tváři vůbec neviděli, prý nějaká zatvrdlinka. Na ORL se tomu paní doktorka divila, že to nejspíš nebude nic vážného, že až nebudu těhotná můžeme udělat CT. Mám z toho hrůzu, proč CT když to neni nic vážného. Naše obvoďačka řekla hned že je to vše v pořádku, že pokud by to něco bylo tak to bude na UZ vidět. Nějak to jmenovala, vazivová či svalová bulka, že se to dělá i na zádech. Tak nevím. Myslíte, že to mám nechat být že to vážně nic neni? A kdyby to byl nádor byl by vidět na UZ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě má paní doktorka na mysli ganlion, malá vazivo vá rezistence, která je zcela neškodná, často v blízkosti kloubů, úponů svalů. Pokud dle UZ neměla paní doktorka podzření na žádnou patologii, tak se neobávejte. CT vyšetření si myslím, že by se doplňovalo v případě zhoršení projevů, ev. při podezření na zvětšení uzlin nitrohrudních, nitrobřišních.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: