Uzlina nad klíční kostí

Dobrý den, již skoro před rokem jsem si našel nad pravou klíční kostí uzlinu. Má asi půl centimetru a je pohyblivá, nebolí. Dnes jsem si všiml, že hned vedle té uzliny mám i nějakou zduřenou tkáň která jakoby je přirostlá ke klíční kosti a je to nepohyblivé. Také se mi často bez příčiny zvětší uzliny pod čelistí a vzadu na hlavě úplně dole na předělu hlava/krk. Po pár dnech zase sami zmizí. Mám strach abych to nebylo něco vážnějšího. Děkuji za Váš názor a radu.

Odpověď odborníka:

Jiří, uzlina o velikosti půl centimetru je normální velikost. Pokud uzliny se zvětší a zase se zmenší, reagují na nějaký podnět, pokud se vrátí k původní velikosti není žádný důvod k obavám. Co se týče zduřené tkáně na klíčku, zajděte k praktikovi, pokud by se mu to nezdálo, pošle Vás na utrazvuk. Ale věřím, že o nic nepůjde!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: