Uzlina v podpaží

Dobrý den V srpnu jsem byla na preventivním UZ prsů (Femma Brno, chodím pravidelně po roce od roku 2009) Letos jsem nahmatala v levém podpaží uzlinu. Hladká , velikostně cca do 1 cm, pohyblivá.. Ale je hmatná až při větším tlaku a "zajetí" prsty do podpaží. V pravo při větším zatlačení též uzlinu na trochu jiném místě nahmatám. Paní doktorce jsme to říkala, ukazovala. Ona prohmatala a říkala, že vůbec nic divného nehmatá, že je to normální uzlina. Jenže ted mě zarazil článek, že v podpaží jsou uzliny nehmatné. To mě trochu zneklidnilo, proto píši dotaz, zda je normální že já je nahmatám . Měřím 172 cm, vážím 62 kg. Přikládám UZ nález UZ nález 11.8.2015:Uz vyšetření prsní tkáně a obou axill na přístroji Ultrafast-Elastography Aixplorer, Supersonic Imagine. Bilat. mama se žlázou o stejné výši a echogenite, symetricky rozloženou, bez ložiskových změn. Mammy prohmatané, bez patol. rezistence. V axilách fyziol. uzliny. MUDr. Martina Hlavačková Paní doktorka po ultrazvuku říkala, že nevidí žádné změny, že je vše v pořádku. Ptala jsem se, jestli mám uzlinu nějak hlídat, nebo přijít dřív na další vyšetření.. Říkala, že mám být v klidu, že je vše v pořádku. Mám tedy UZ vyšetření, které dopadlo dobře, jen mě zneklidil ten článek o nehmatných uzlinách. Myslíte, že můžu být v klidu a jít na prevenci zase za rok, že by případné patologie tento UZ odhalil? Děkuji Jen poznamenám, že od srpna nepozoruji žádné zvětšení nebo jiné změny, vše je stejné jak v srpnu viděla paní doktorka Pěkný den

Odpověď odborníka:

Milá Sylvie, velikost uzlin je stejně jako spousta jiných částí těla individuální, jste štíhlá a tak je podle mne možné, abyste sem tam nějakou uzlinu v podkoží nahmatala. Pokud paní doktorka struktury na sonu viděla jako normální, a od té doby se nic nijak nezměnilo, pak si myslím, že můžete být v klidu.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
Články: Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
O spojitosti mezi hlubokou...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Články: Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Jsou oči skutečně oknem do...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: