Uzlinka

Dobrý den, minulý týden jsem běhala ohledně své uzliny na krku. Objevila jsem v nadklíčku úplně náhodně pidiuzlinku, člověk by si ji ani nevšiml.. načetla jsem si, co to všechno může znamenat a měla jsem totální stres... Obvodní mě poslal na hematologii, krevní obraz v normě, poslali mě na sono uzlin, kde pan doktor neviděl nic co by ho mělo znepokojit, uzliny jsou prý úplně normální velikosti... Jelikož jsem se tak vystresovala, že jsem skončila na pohotovosti, nechali si mě v nemocnici, provedli další vyšetření (sono břicha, další odběry apod..) - rentgen vzhled k těhotenství nepřipadá v úvahu a řekli mi, že jsem opravdu zdravá, že mám spíš vyhledat psychiatra, protože jsem se strašně vystresovala. Chci se jen ujistit, myslíte si, že to mám opravdu nechat být? uzlinku cítím jen když na krk hodně zatlačím. Nemusím se bát žádných závažných onemocnění? Viděla mě asi půlka nemocnice... Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu, že máte všechna vyšetření v pořádku, se opravdu nemáte čeho obávat, vyšetření by případnou nemoc opravdu odhalilo. Věnujte se v klidu těhotenství, kdyby Vás to opravdu velmi zatěžovalo, nebránila bych se konzultaci s psychiatrem.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: