Uzlinky

Dobrý den,mám 18 měsíčního chlapečka a na temeni hlavy má asi 4 uzlinky a na krku dvě.Paní doktorka o nich ví a říká,že na hlavě je to normální a na krku to nekomentuje.Ve 4.měsíci jsme měli zánět ouška a trpíme na angíny.Vždy vysoké teploty,teď opakovaně 2 x za sebou.V úterý na kontrole vše ok,dnes opět angina,nateklý krk,ale nebylo děláno crp.Máme opět antibiotika.Jsou ty uzlinky k té angíně?Máme je tam už hodně dlouho,jak dlouoh může trvat než zmizí úplně?.Nebo se mám nějak znepokojovat?Jsme hodně nemocní.Děkuji za odpověď.S pozdravem a přáním krásného dne Adéla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšené uzliny mohou přetrvávat i měsíce po onemocnění a někdy zůstanou zvětšené trvale a nic závažného to neznamená. Pokud uzliny mají hladký povrch, jsou pohyblivé oproti spodině, nebolí, dramaticky se nezvětšují ani nepřibývají jinde na těle, neznepokojovala bych se a vzhledem k proběhlým onemocněním bych je také přičítala jim.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: