Uzlinky půl roku

Dobrý den, chci se zeptat, už cca 6 měsíců vím o dvou hmatných uzlinkách. Jedna má 4 mm, druhá 7 mm.. nacházejí se nad pravou klíční kostí.. samozřejmě jsem byla u lékařů, všichni mi říkají, že je to v pořádku, dle sona jsou uzliny v pořádku, reaktivní, nepodezřelé... Sona proběhla dvě, velikost uzlin se v čase nemění, zdá se mi, že jsou spíše míň hmatné než byly. Chci se vás zeptat, mohou být uzliny nad klíční kostí v pořádku? Měla bych se obávat nějaké vážné nemoci? Mám trvat na odstranění těchto uzlin? Lékaři tvrdí, že jsem ještě asi neviděla zvětšené uzliny, tak nechci být jak hypochondr, jen články na internetu mě trochu vystrašily. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Uzliny nad klíční kostí jsou - dokud se neprokáže opak - vždy podezřelé, a to i pokud nemáte žádné jiné příznaky. Doporučuji proto podrobné laboratorní vyšetření.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: