Uzlinky v tříslech

4 roky se léčím s opakovanými záněty močového měchýře. Při akutním zánětu jsem vždy měla zvětšené uzliny v tříslech, nyní jsem už rok a půl bez zánětu- užívám vakcínu Uro-Vaxom a preventivně lichořeřišnici. Nahmatala jsem si ovšem malé, tvrdé kuličky v tříslech, které se lehce pohybují. Hmatatelnou uzlinku jsem si našla i na krku a nad klíční kostí. Uzlinky mám takové už minimálně půl rokumunologii, kde mi byly provedeny krevní testy: CRP v pořádku, pouze zjištěna eosinofilie (jsem alergik a v té době jsem taktéž prodělala infekci roupem) a údajně i hraniční Chlamydie pneumoniae. Budou uzlinky souviset s mými problémy nebo se mám obávat např.lymfomu? Jsem hodně hubené postavy a váha mi už léta kolísá okolo 50kg. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Mírné zvětšení uzlin bych nejspíše přičítala recidivujícím uroinfekcím a současné imunostimulační léčbě Uro-vaxomem. Zvětšení uzlin na krku, bývá častým nálezem u alergiků, kteří jsou i náchylnější k virovým infekcím respiračního traktu.. Samozřejmě je nutné uzlinky sledovat a při jejich dalším zvětšování bych doplnila podrobnější vyšetření / např. sono uzlin/.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: