Uzliny

Dobrý den,mám dotaz. Už měsíc mám na krku 2-velké,nebolestivé uzliny. Paní doktorka mi při prohlídce nahmatala další menší shluky.Odběry dopadly dobře. Řekla mi,že to může být prochlazený krk,tak ať si ho mažu gelem...Ale velmi mě to znepokojuje,pač se uzliny nemejší...Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšené uzliny, pokud jsou vyšetřeny a sledovány, nejsou nebezpečné, nejsou také důvodem k žádnému znepokojení. Je to prostě reakce imunitního systému na nějaké procesy v okolí, at už jakýkoli virový nebo zánětlivý proces v blízkosti, na hlavě je veliké množství uzlin a bývají často aktivované, není to nic nebezpečného. Zbytečně si však uzliny neprohmatávejte, dráždí se tím a nemohou v klidu reagovat a třeba i zmizet. Vyčkejte a mějte trpělivost, ke znepokojení není důvod. Pokud nemáte žádné záněty v hrdle nebo vedlejších dutinách, věnovala bych zvýšenou pozornost stavu zubů /možný zánět kolem zubů nebo dásní/, požádejte stomatologa o vyšetření a event. navštivte i dentální hygienistku, která vám pomůže s optimální hygienou ústní dutiny. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: