Uzliny

Dobrý den, asi měsíc mám zvětšené uzliny v podpaží a v tříslech (v pravém třísle mám tři), které se nezmenšují. Krevní testy byly v pořádku, hladina leukocytů byla v normě, jen jsem měla na hranici jeden z jaterních enzymů a mám paměťové protilátky na mononukleózu. Může to být v důsledku toho, že jsem toto onemocnění prodělala? A mohlo by se stát, že uzliny zůstanou zvětšené trvale? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V první řadě byste měla mít vyšetřenou serologii, tedy mononukleozu a další nemoci, dále tzv zoonozy ( nemoci přenášené ze zvířat na člověka - zálěží trochu na situaci, s jakými zvířaty přicházíte do styku - tularemie, toxoplazmoza, leptospiroza a další ) a měla byste mít udělaný tzv diferenciální bílý obraz krevní, ten může taky ledacos napovědět. Krom praktika či internisty může napomoci i infekční lékař. Podle výsledků všech těchto vyšetření je možné stanovit eventuální léčebný postup.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Jak vybrat správná rovnátka – cesta za krásným a zářivým úsměvem
Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Články: Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Chladné měsíce roku jsou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: