Uzliny

Jednou za čas se mi zezadu na krku a hlavě zvětší uzliny. Vše doprovázené bolestivým a hnisavým akné na hlavě i na obličeji. Přibližně po týdnu uzliny splasknou, akné vymizí. Uzliny na omak jsou bolestivé. Vypozoroval jsem, jelikož často nepiji alkohol, že je to vždy po vypití cca 5 piv. Je možné že mé tělo je pouze nějak "alergické" na alkohol? Na přelomu roku jsem měl ten samý problém se zvětšenými uzlinami cca měsíc. To jsem byl ale nastydlý. Může to být nějakým zánětem?

Odpověď odborníka:

Milý Zdeňku, alkohol se obvykle zpracovává v játrech. je možné, že Váš organismus s tím má tak trochu problém, v těle se nahromadí a pak opravdu dojde k reakci na kůži. Svým způůsobem bychom i , jak Vy píšete mohli nazvat jistou formou alergie. Reakce uzlin je normální, jakýkoliv defekt na kůži může doprovázet zvětšení uzlin, stejně tak celkový infekt. Zvažte až znovu dojde ke vzniku tohoto akne a reakce, vyšetření u lékaře, jistě by bylo vhodné udělat krevní testy a ujistit se, že je vše jinak v pořádku. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Články: Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Ano, jsou sice často první...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
I když se zodpovědně...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: