Uzliny

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vás poprosila o radu. Někdy v prosinci jsem si na krku objevila uzlinu, po nějaké době se k ní přidaly další - různé tvary, největší cca 1,5 - 2 cm velké, nebolestivé. Tu první uzlinu jsem nijak neřešila, jen jsem si ji hlídala, myslela jsem si, že je to třeba z nachlazení a že vše zmizí, ale pak se k ní právě začaly přidávat další. Navíc min. tak půl roku mne trápí silná únava! Bývala jsem vždy aktivní sportovec! nicméně ted už nesportuji vůbec, fyzicky to nezvládám. I po pracovní době jsem velmi unavená, bledá, celkově slabá. Tento rok jsem byla již třikrát silně nemocná - s velkými horečkami, kdy jsem doslova celkově odpadla - prospala jsem třeba i den a půl v kuse. Před dvěma lety jsem prodělala infek. mononukleozu, ze které jsem se nakonec po dlouhé jaterní dietě dostala. Nicméně v létě se mi vrátila znovu - reaktivace mononukleozy. Ke své paní doktorce jsem se před nedávnem vydala, krevní testy nic neukázaly - jen opakovaná zvýšená hladina eozinofilů, sedimentace dobrá. Navíc se docela dost potím, což bych řekla, že je normální, pokud se člověk hýbe. Nicméně mnohdy se potím i v noci, párkrát už jsem se musela i převléci, protože mne až chladilo mokré tričko. I když to není každý den. Nechci vůbec nijak malovat čerty na zeď, spíše mne k tomu tlačí příbuzní, kteří mají obavy. Nevím, jestli bych třeba neměla dojít na sono či ultrazvuk uzlin - aby se potvrdilo, že je vše v pořádku. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Určitě by bylo dobré sono uzlin provést, navštivte odborníka ORL, buď rovnou, nebo s objednáním přes praktického lékaře.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: