Uzliny

Dobrý den, v prosinci se mi objevila uzlina na krku, podle sona se setřelou strukturou po upřesnění z CT normální struktury. Bylo to uzavřeno jako ojedinělá uzlina s tím, že není důvod uzlinu vyndavat. Nyní se mi objevilo na krku uzlin 6, jedna z nich zvětšená 14*8 mm, normální struktury. Dále se mi objevili elastické uzilny v podpaždí a nad prsem. Absolvovala jsem sono prsů, krku, některé krevní testy (zoocenozy, některé onkomarkery, vše nagativní). Obvodní lékař případ uzavřel s tím, že to bude lymfadenopathie a další testy nejsou třeba. Na hamatologii mě odeslat nechce. SOuhlasíte s postupem? Jsem už opravdu na pokraji sil. Psychicky se začínám hroutit. Nejistota a vědomí toho, že pokud by to byla rakovina, tak mi uběhlo už 7 měsíců od prvního příznaku mě děsí.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Rakovinné změny v těle by se projevily na sonu uzlin, CT, i v krevních testech, navíc by i uzlina byla pohmatově odlišná. Konzultaci s hematologem bych nezavrhovala, hlavně z důvodu Vašeho klidu.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Spála
Články: Spála
Spála je infekční...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: