Uzliny

Dobrý den, můj pětiletý syn má už nejméně rok a půl zvětšené uzliny /krční a jednu podél kývače/. Již 3 x byl na sonu uzlin, které bylo v pořádku - benigní vzhled, vazivové změny. Uzliny se při nemoci vždy ještě o něco zvětší, pak se opět vrátí na velikost cca 2 cm. Chtěla bych vědět, jak často má chodit na kontrolní sona. Názory odborníku, které jsme navštívili se liší. Stačí jednou za rok? Náběry jsou v pořádku. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, frekvence kontrolních sonografií uzlin závisí hlavně na klinických příznacích. Pokud bude chlapec v pořádku, nebude mít teploty ,nebude unavený, nebude mít kožní projevy - svědění, exantémy a další příznaky a pokud se vzhled uzlin nebude měnit, tak by frekvence 1za rok měla být dostačující.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: