Uzliny

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda bych se měla znepokojovat bolestí a zvětšením uzlin. Zvětšení mi zjistili při UTZ št. žlázy ( na krku asi až 26 mm, ale prý se zdají být v pořádku ), zanedlouho mě začly uzliny bolet, bolí mě už asi dva měsíce, bolely hodně na stranách krku a jakoby pod čelistí, to trvalo asi 14 dní, ted bolí zezadu v týlu a také hlavně za ušima. Zajímalo by mne také, zda je běžné, že uzliny jako malé kuličky nahmtám vždy v oblasti pod čelistí oboustranně, i když nebolí. Krev. obraz mám v pořádku, zlobí mě už třičtvrtě roku moč. potíže,ale bez prokázaného zánětu, gynek. potíže, všechna vyšetření také v pořádku. Měla bych ještě pátrat dál, je to nepříjemné nebo stačí utz vyšetření uzlin na krku v rámci sona št. žlázy? Děkuji, R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zjistit příčinu zvětšených uzlin na krku není jednoduché, určitě je v pořádku, že bylo provedeno sono, ale pokud zvětšení uzlin přetrvává, zopakovala bych toto vyšetření porovnala by se velikost a vzhled uzlin. Dále by se měla vyloučit infekční etiologie zvětšení uzlin - to znamená doplnit zubní, ORL vyšetření, krevní odběry na vyloučení chronického zánětu. Dle všech výsledků , pokud se příčina nezjistí, bych doplnila eventuelně infektologické , hematologoické, imunologické vyšetření

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: