Uzliny

Dobrý den, už asi 2 měsíce mám na levé straně zvětšenou uzlinukterá je citlivá byla jsem na ORL - kde stěry s krku, josu v pořádku, krevní obraz mám úplně vzorový, ASLo též i markry zánět. byla jsem na ultrazvuku kde bylo napsáno v pravo v oblasti bufurkace LU 5 mm, druhá 12 mm a další laterálně 12 mm pod úhledm mandibully a za úhlem LU 15 mm v levo v oblasti bifurkace jedna LU 8 mm spíše na úrovni úhlu mandibulyy a druhá LU je 13 mm, podél kývače řetízek sedmi plochých LU kolem 9 mm tak nevím co to znamená ještě mě dělali sono štítnice velikost PL: 18x20x50 mm LL 20x15x47 mm Istmus - 2-3 mm Parenchym je dif. norm. echogenity, homogenní, vaskularizace není zvýšení ani v oblasti uzlů V pravo ventrálně smíšený uzel 10 mm místě vystupující, další dva smíšení uzly 3 mm vlevo celem izoechogenním uzel vel. 8 mm s hypoechogenním leme též mě braly hormony na štítnou žlázu ty mám v pořádku i protilátky mám se něčeho obávat a co ty uzliny jsem s toho nešťastná už si připadám jako blbec

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzliny jsou v oblasti krku zcela běžné, zpravidla reaktivní při infekčních chorobách. Dále máte několik uzlů ve štítné žláze, celkem drobných. Ty by se ale určitě měly pravidelně sonograficky kontrolovat, uzly 1cm a větší jsou již indikované k cytologickému vyšetření (píchne se do nich tenkou jehlou a nabere se malý vzorek) k vyloučení karcinomu. Držím palce a přeji hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x