Uzliny

Muj děda umřel na rakovinu uzlin a mel i hodgkinuv lymfom.Me momentalne trapi uzliny po použití alkoholu na druhy den,na krku mam na dotek 6 uzlin,v trislech take.Co je asi nejzajímavější a zádný doktor nevi co to je,po potáhnuti cigarety mi uzliny na krku se nafouknou a po výdechu ti splasknou.Zjistili mi hodně cholesterolu a sníženy hormon stitne žlázy.Mam strach ze rakovinu mužů mit take treba do budoucna.kde si mam zajít na vysetreni aby mi řekli : ne slečno vy rakovinu nemáte.Nebo vysetreni rakovinotvornych buněk.Dekuji

Odpověď odborníka:

Milá Kláro, velikost lymfatickým uzlin je individuální. Pokud máte jen pohmatově dostupné vícečetné ulziny, spíše si myslím, že je to u vás normy. Máte-li strach z rakoviny, pak si myslím, že by bylo na místě skončit s kouřením, to je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat ! Co se týče testů, zajděte ke svému praktikovi, udělá vám odběry k zhodnocení celkového stavu. K vyloučení lymfomu je nutné udělat odběr uzliny ( z doporučení hematologa, který k tomu musí shledat důvod), takže zkuste konzultaci na hematologii. Jistě budete v pořádku!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: