Uzliny a ulcerózní kolitida

Dobrý den, byla mi před týdnem zjištěna po kolonoskopii ulcerózní kolitida..mám po infekční mononukleóze a prodělané infekci cytomegalovirem zvětšené uzliny na krku a v tříslech..chtěla bych vědět, zda je možné, že se uzliny stále zvětšené můžou ještě zvětšit při tomto zánětu střeva? Uzliny na krku zůstaly pořád stejné. Děkuji za odpověď a přeji hezký den, L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou uzliny pořád stejné, nejspíše jejich zvětšení je způsobeno prodělanými infekcemi, které uvádíte. Ulcerosní colitida je také sice zánět, ale na uzliny by velký mít vliv neměla (spíše jen ty v oblasti břicha a v tříslech by mohly na ulcerosní colitidu reagovat). S nástupem léků na ulcerosní colitidu by se měla situace zklidnit. Pokud by se uzliny nějak měnily, přibylo jich, nebo bolely, obratte se na obvodního lékaře nebo i na gastroenterologa na kontrole s ulcerosni colitidou, pomohou vám, aby uzliny byly více vyšetřeny. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: