Uzliny na krku

Dobrý den,prosím o radu.Můj syn 6 let má stále zvětšené uzliny na krku.Byli mu dělány odběry krve(krevní obraz,mononukl.,toxoplaz...)vše v pořádku,byli jsme i na sonu uzliny jsou v klidném stavu na každé straně 4cm,při nemoci se vždy ještě zvětší.Chci se zeptat jestli je to u dětí normální,nebo se mám nějak znepokojovat.na kontrolní sono jdeme za 14dní,ale uzliny jsou pořád stejně velké.Nebo existuje nějaká léčba která by uzliny zmenšila?zuby má syn v pořádku ted už ani moc nemarodí,vloni asi 5xangína.Mám strach aby to nebylo něco vážného,ale uzliny tam má už více jak půl roku.děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byly provedeny krevní náběry s negativním výsledkem a na sonografii jsou prokázány zánětlivé nebo pozánětlivé uzliny není potřeba se tímto příliš znepokojovat. Děti tento nález mívají velice často a s postupem času dochází k samovolné regresi.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
Články: Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
To, že nošení těchto...
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: