Uzliny na krku

Dobrý den, od dětství mám několik zvětšených uzlin na levém stavači- několik jako hrášek, jedna jako fazole, později se přidala i za uchem. Před lety jsem to ukázala dětské doktorce, ta řekla, že to nic není. Před dvěma lety jsem měla infekční mononukleozu, takže jsem EBV aktivní. Nedávno se přidala i jedna podlouhlá u hrtanu, nebo jsem si ji dříve nevšimla,ale nevím. žádná nebolí, jen když jsem nemocná a zvětšují se také při infekci a to signifikantně. Už dva roky se cítím dost unavená jsem často nemocná. Lékaře , ke kterému nyní chodím, střídala doktorka externí, když jsem za ní byla kvůli angíně, ta mě upozornila, že bych si uzliny měla nechat vyšetřit sonem. Lépe prý je to prověřit. mám strach, že by se mohlo jednat o lymfom. Navíc v rodině je rakovina dost rozšířená. Nakolik si myslíte, že by mohlo skutečně jít o lymfom a nakolik o něco neškodného? Je potřeba další vyšetření, jako třeba byopsie, nebo se to ze sona dá jednoznačně určit? děkuji za odpověď, s pozdravem, Blanka.

Odpověď odborníka:

Ve většině případů se jedná o reaktivnmí zvětšení uzlin při infekcích. Ale ten ultrazvuk určitě absolvujte, výsledek je poměrně přesný a budete mít klid. A dále krevní obraz.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x