Uzliny na krku

Dobry den, v dubnu jsem si nahmatal dve male uzlinky v trislech a asi 6 malých uzlinek na krku(2 pod levou celisti, 1 vpravo za kývačem, 1 vlevo za kývačem a na každé straně krku jednu klasicky) , vzhledem k caste nemocnosti, jsem byl odeslan na interni vysetreni, kde jsem podstoupil kompletní krevni testy od pohlavnich nemoci po EBV viry, chlamidie, toxoplazmy atd...z testu me vysla infekce mocovych cest( bakterie E.Coli v moci ) a streptokok ASLO neco kolem 300. Infekci jsem měl v těle půl roku, kdy jsem měl problémy s bílkovinou v moči a zvýšenou sedimentací, ale praktický lékař mě jen stále dával ATB doxybene a moč neřešil. Po internim vysetreni jsem obdrzel ATB Ciprinol a infekce mela být podle kontroly moči vyléčena, znepokojuje mě ale fakt, že se mě uzliny nijak nemenší a mám je stále i 2 měsíce po léčbě stejně veliké, dodávám že sono uzlin vyšlo reaktivní až zánětlivé uzliny. Při nedávné kontrole rozboru sperma( pritelkyne trpi castymi zanety) u jeji gynekolozky me rekla ze mam stale zvyseneho streptokoka, Muze to byt spojeno s tim ze se me uzliny neztratily a jak je mozne ze mam zvetsene uzliny na krku kdyz mam infekci mocaku ? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Krásný den,moc se Vám omlouvám,ale neodvážila bych se vstoupit do tohoto rozjetého vlaku..Podstoupil jste řadu vyšetření,nikdo ze zúčastněných lékařů jistě nejednal náhodně/máme společné jisté tzv.doporučené postupy/,mám ale pocit´,že nedokážete najít ke svým lékařům ten správný vztah parterství a důvěry..Máte pochybnosti o správnosti léčby jednoho,ale nehovoříte o tom s ním,vyhledáte "druhý názor".Mělo by to být právě opačně.Někdy se diagnostický a léčebný plán musí různě obměňovat,ale zásadně není nejmoudřejší začínat stále znovu s někým jiným-touto cestou ublížíte spíše sám sobě.Váš registrující praktický lékař Vám jistě rád vysvětlí své plány,podobně zúčastnění konsiliáři.Lékaři jsou zvyklí spolupracovat,využívat nálezů již získaných..Rozhodně se necítím kompetentní k nějakým objevům -je to nekolegiální a neprofesionální ve vztahu k celému zdravotnímu systému,který má být dobrou službou.Přeji dostatek vlídnosti a pochopení.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Zanet mandli Je mi 27 let a nyni ziji na Novem Zelandu. Dva tydny me...
 
Naposledy čtené: