Uzliny na krku

Dobrý den, již několik měsíců, možná rok, mám zvětšenou uzlinu na krku, průměr asi tak 1 cm, mimo to jsem si nahmatala i menší uzlinky na stejné straně pod čelistí. Byla jsem asi v únoru u praktické lékařky, která mi udělala výtěr z krku a nosu, a poslala mě na krev - všechno v pořádku, takže mi řekla, že nikam dál mě posílat nebude, že to trvá něž se uzlina vstřebá. Jenže uzlina je stále stejná, a navíc jsem v posledních dnech nahmatala i miniaturní bouličku v podpaží. Všechny uzliny jsou nebolestivé (ty na krku bolí pouze při nachlazení), volně pohyblivé a měkkčí. Mám si dělat starosti a navštívit opět lékaře, nebo to může být "normální"? Žádné jiné potíže nemám. Uzliny na krku se mi čas od času zvětšují již od narození - mívám je i když nejsem nachlazena, ale nikdy nenarostla do takových rozměrů a nebylo jich tolik, tak se začínám trochu obávat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou uzlinky do 1 cm a cítíte se jinak dobře, tak bych se neznepokojovala. Pokud by uzliny ještě přibývaly, nebo se přidaly celkové projevy jako teplota, pocení, únava - bylo by vhodné opět navštívit Vašeho praktického lékaře, který by po vyšetřen rozhodl, zda-li je nutné další vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: