Uzliny na krku

Chtěla bych se zeptat, na krku jsem již delší dobu měla menší uzliny nebolestivé, jelikož se mi ale stále motala hlava a měla jsem menší závratě doktorka mě odeslala na neurologii, tam po základním vyšetření mi řekla že to bude nejspíše nervového ale poslala mě na iinfeční že mám na krku plno uzlin a že to není normální. Potom se mi už i pod čelistí udělala další větší a bolestivá. Vzali mi hodně krve, snad na všechno a vše vyšlo negativní jen nějaké EB viry pozitivní, teď se mi udělala další malinká na čelisti před uchem, teď se bojím že je to něco vážnějšího když jsem četla na internetu co to vše může být, proto se ptám poznalo by se to z výsledků krve na infekčním kdyby to bylo něco vážnějšího? Nebo mám trvat na sonu a podrobnějším vyšetření?. Uzliny jsou malé tak do půl cm možná trochu větší, pohyblivé a měkké. Děkuji za odpověď. Nachlazená nejsem.

Odpověď odborníka:

Barboro, pokud máte zvětšené uzliny (vámi udané zvětšení uzlin na 0,5 cm není nic závažného) a vyšla pozitivní reakce na EBV, pravděpodobně proděláváte tuto infekci. Lékař většinou v rámci diferenciální diagnostiky provádí i ostatní vyšetření, která by vyloučila jinou příčinu zvětšených uzlin.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: