Uzliny na střevech

Dobrý den asi před třemi měsíci jsem byla u lékaře z podezřením na slepé střevo, ale ukázalo se že mám na střevech uzlinky (10mm) lékařka mi řekla že s tím dělat nic nebude. V poslední době jsem, ale začala mít bolesti břicha a častý průjem. Opravdu se z těmi uzlinami nic nedělá a může ta bolest břicha s těmi uzlinami nějak souviset? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zvláště u mladých lidí se zvětšení uzlinek v okruží tenkého střeva objevuje při každé infekci. Po skončení a vyléčení infektu se uzlinky také v nálezu normalisují. Proto také mimo jiné tak často děti bolí břicho. Někdy je , ale za zvětšením těchto uzlinek i nevelký zánět přívěsku slepého střeva, appendixu. Proto se podle nálezu a vyšetření někdy appendix také odstraňuje. Podle konkretní situace vám po vyšetření odpoví váš chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Cévní mozková příhoda (CMP...
Srdci může prospět i česnek nebo čínská medicína
Články: Srdci může prospět i česnek nebo čínská medicína
Přestože západní medicína...
Za srdeční potíže může i stres
Články: Za srdeční potíže může i stres
Ať děláme, co děláme, zcela...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Artroskopie
Články: Artroskopie
Artroskopie je endoskopické...
Může mobil způsobit rakovinu mozku? Odborníci pochybují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Spalničky
Články: Spalničky
Spalničky, morbili, jsou...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: