Uzliny v oblasti krku a klíční kosti

dobrý den, manželovi jsem při masáži našla nebolestivé uzlinky v oblasti klíční kosti (blíže ke krku na obou stranách asi ve velikosti fazolky, dá se s nimi pohybovat, na internetu jsem si přečetla, že uzliny v této oblasti mohou signalizovat i vážná onemocnění, manžel na žádné vyšetření nechce jít mám se něčeho obávat? Manžel je spíše štíhlejší postavy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšení lymfatických uzlin je běžná reakce na nejrůznější podněty, které podráždí imunitní systém. Pokud uzlinky v nejbližší době zmizí (cca do 2 týdnů), mělo by to být v pořádku. Pokud ale budou pořád přítomné, bylo by vhodné ultrazvukové vyšetření, kde se charakter uzlin vyšetří. Indikovat ho může např. Váš praktický lékař. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: