Uzliny v třísle a na krku

Dobrý den pane doktore, je mi 21 let a od 29.12. jsem si objevila v pravém třísle uzlinu, ze začátku mě dost silně bolelo celé tříslo. Zašla jsem k obvodnímu lékaři, který mi řekl, že jsem hubená a že to nic není. Asi po měsíci se mi zde objevila i druhá uzlina. Zašla jsem tam tedy znovu, moč byla v pořádku a klasické krevní testy ukázaly, že sedimentace je v pořádku. Bohužel ani s touto odpovědí nejsem spokojená a do teď mě to trápí. Gynekologické problémy mám, mám žlutý až hnědý zapáchající výtok, ale bohužel na gynekologii jdu až začátkem dubna, dřívější termín není možný. Další uzlina se mi objevila 7. 3. vzadu na krku. Mám nyní menstruaci delší než obvykle, místo 4 dní jí tento měsíc mám 9 dní. Pár dní zpět mě v pravém třísle začalo bolet znovu. Antikoncepci beru už 4 roky a dříve jsem nikdy žádné problémy neměla. Uzliny v třísle podle obvodního lékaře jsou elastické a pružné o velikosti hrášku, mě se ale zdá, že jsou mnohem větší. Na krku je uzlinka malá. Chtěla bych se zeptat, zda by to mohl být náznak nějakého gynekologického zánětu nebo jiný urologický zánět, popřípadě bych se vás chtěla zeptat, co by to mohlo být a kam s tím zajít. Nemám moc dobré lékaře a vím, že mě i na gynekologii odbudou. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, malé uzlinky nejsou příznakem onemocnění. Mohou být citlivé i v důsledku prohmatávání. Pravděpodobně nebudou mít nějakou vážnou příčinu. Výtoku se můžete zbavit antibiotiky, výplachy pochvy a sexuální abstinencí

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: