Uzliny v tříslech

Dobrý den, babičce byla zjištěna rakovina a je samozřejmě jasné, že to člověk začne řešit i na sobě. Asi tři roky mám v tříslech malé uzlinky velikosti hrášku. Nikdy jsem s nimi neměl problém a ani jsem to nijak neřešil. Nebolí, jsou pohyblivé, malinké a hladké. Může se jednat o lymfom? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Víte, obtíž je v tom, že Vy potřebujete mít v současnosti jistotu, aby se zastavila hrozba vývoje nutkavé neurosy/ člověk stále spekuluje o možnosti, nemůže se zbavit vtíravých myšlenek na určité téma../ Drobné nebolestivé uzlinky v třísle, hmatné zvláště u štíhlých lidí, zpravidla neznamenají nic hrozivého. Uzliny jsou dobře vyšetřitelné ultrasonografií- ta dokáže popsat strukturu. Mslím, že přes naprosto minimální pravděpodobnost onemocnění by pro Vás toto vyšetření bylo přínosné.. Ale rozhodnutí, indikace atd by stále mělo zůstávat na Vašem registrujícím lékaři, který Vás bude nejprve klinicky vyšetřovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: