Uzly na štitne žlaze

Dobrý den,k endokrinologovi jsem objednana až za dva měsice,tak to zkoušim ziskat informaci pani doktorko od Vas. 5 let mam problemy s přechodem-beru přirodni hormon Merilin,ale me problemy jako nespavost,nervozita,teplo,zimnice mam stale. Má gynekoložka mne poslala na hormony š.ž. ty jsou dobre a pak mne poslala na UZ. Zjišten uzel 10.5x 10mm.Chtěla bych se zepta zdali tyhle přiznaky mohou byt i od toho a jaká je prosim dalši lečba? Asi tablety? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Karlo, pokud máte hormony štítné žlázy v normě, pak Vaše tělesné potíže se štítnou žlázou nesouvisí. Uzel je nijak nevyvolává. Jde tedy spíše o náhodný nález uzlu ve štítné žláze. Pravděpodobně Vám endokrinolog doporučí ultrazvukové sledování uzlu a možná Vám nasadí malou dávku hormonů štítné žlázy v tabletách (to záleží na Vašich laboratorních hodnotách).

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus… Co to vlastně je?
Články: Orgasmus… Co to vlastně je?
Lidé jsou asi tak rozdílní...
Těhotenský test může kvůli špatnému použití ukázat falešný výsledek
LDL – „zlý“ cholesterol
Články: LDL – „zlý“ cholesterol
LDL-cholesterol patří mezi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Změkčení stolice přináší úlevu od bolesti
Články: Změkčení stolice přináší úlevu od bolesti
Pacienty s hemoroidy a...
Šest tipů, jak udržte játra v kondici
Články: Šest tipů, jak udržte játra v kondici
Játra jsou nepostradatelnou...
Ke zdárnému hojení rány vám pomůže nejen lékař
Články: Ke zdárnému hojení rány vám pomůže nejen lékař
Také si pamatujete na dobu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: