Uzly na štítné žláze

Dobrý večer Paní doktorko.Psala jsem Vám už jednou ohledně mého problému.Byla jsem na biopsii šž.Dostala jsem zprávu od paní doktorky a moc Vás prosím o vysvětlení výsledku.Byla jsem 23.3,na ultrazvuku.Tam mi pan dr.zjistil jeden uzel.Teď jak jsem byla v pondělí na biopsii tak mi byli zjištěné další 2 uzly velikosti 5mm na hranici PL a isthmu a dorsálně hyperechogenní uzel s anechogením halo o velikosti 20-12-9mm. Cytol.1-5.Málo buněčný nátěr,sporé trsy v celku prav.thyreocytů,místy naznačené onkocyty,koloid nehojný,místy inspisovaný,pozadí s převažujícími lymfocyty.Na biopsii mě poslala moje prakt.doktorka.Bylo to na mě moc rychlé.Snad to bude vše v pořádku.Prosím Vás o Váš názor co by jste za léčbu navrhovala vy.Moc děkuji Anežka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cytologie podle popisu dopadla dobře, uzel je s největší pravděpodobností benigní povahy. V takovém případě je možné pouze pravidelné kontrolovat štítnou žlázu sonograficky a jako prevenci růstu uzlů je možné podávat takzvaně supresní dávku hormonů štítné žlázy. příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x