Užší stolice

Chtěl bych se zeptat, zda-li je normální, že jsem dříve míval stolici celkem širokou a nyní je oproti dřívějšku užší (cca 3,5 cm). Mé stravovací návyky se nijak nezměnily. Kromě zvýšené plynatosti žádné jiné vedlejší příznaky nemám. Je mi 20 let. Je to normální? Děkuji. Petr

Odpověď odborníka:

Tzv. "stužkovitá" stolice může být příznakem funkční poruchy střeva známé jako "dráždivé střevo". Může doprovázet i nádory tlustého střeva, ale vzhledem k Vašemu věku je pravděpodobnost tohoto onemocnění velmi malá.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: