V-penicili 750

Dobry den, jsem v zahranici a mam bolesti v krku.Tyto priznaky jsem jiz v minulosti zazil a uzival jsme na ne V-peniciln.Muj dotaz zni:Mam zde s sebou jedno plato nejsilnejsiho v-penicilinu 750.tj 10 tabletek.Chtel jsem se tedy zeptat zda ho muzu uzit kdyz mam davku pouze na necelych 3,5 dne?dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bohužel, tahle varianta není zrovna vhodná. Bolest v krku nemusí nutně znamenat bakteriální infekci- velmi často je nyní spojena s letními virosami. Pokud by ve Vašem případě šlo skutečně o streptokokovou tonsilitidu, kde je penicilin lékem volby, rozhodně by doba aplikace nebyla dostatečná.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: