V penicilín

Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín. Dávkování uvedla 2 tablety po 500 mg každých 6 hodin. Dle dostupných informací jsem se dočetla , že se většinou užívá pouze 1 tableta (500mg)/po 6 hodinách. Nejsou tedy dvě tablety najednou příliš? Předem děkuji za odpověď. Iva Jahodová

Odpověď odborníka:

Doporučená dávkování, jak jsou uváděna v příbalových letácích, vycházejí z mikrobiologické situace před dvaceti lety. Protože odolnost bakterií k antibiotikům bohužel stoupá, je nutné často dávkování antibiotik zvýšit. U penicilínu to není problém, protože je netoxický. Doporučuji tedy V-Penciliín užívat dle doporučení Vaší lékařky.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
penicilin | Od: patrik | 2.10.2015 10:34
Dobry den,chci se zeptat jestli je normálu,ze po dni užívání se mi dostavil průjem? A jestli můžu užívat léky na dráždivý kašel spolu s antibiotiky? Dekuji
reagovat
re:penicilin | Od: uLékaře.cz | 2.10.2015 10:41
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: