V-pnc a hak

Ve středu (29.6.) jsem měla v 11 hodin první tabletu V-Penicilinu, druhou jsem měla v 19 hodin a v 20 jsem měla sex s přítelem a protrhl se nám kondom. Beru HA, ale vím, že penicilin snižuje účinnost HA, proto jsem si po 13 hodinách dala postinor a HA beru na dále. Jaká je pravděpodobnost, že bych mohla být těhotná? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Riziko otěhotnění by bylo jen v období ovulace. Pokud tomu bylo tak a vzala jste si Postinor o odstupem 13 hod po pohlavním styku a nedošlo k přerušení užívání HAK, pak je Vaše ochrana před otěhotněním dostačující a nemusíte se bát.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: