Vada kyčle u kojence

Dobrý den, ráda bych slyšela váš názor. Dcera byla vyšetřena ve 3. týdnu utz, dle lékaře měla obě kyčle IA. Ve 3 měsíci ji vyšetřoval jiný lékař a konstatoval pravá kyčel IIC a navrhnul nasadit třmeny. Je možné, že při prvním vyšetření nebylo nic vidět? Vrozená vývojová vada už přece musela být rozeznatelná, proto se utz dělá brzy, aby se začalo sa léčbou? děkuji

Odpověď odborníka:

Stav dítěte je ve vývoji a při prvním vyšetření může být i obraz velmi nezřetelný a neurčující. Dnešní postupy maminek jsou takové, že děti jsou baleny vždy s dostatečnou abdukcí kýčlí, roztažením nožek a tudíž i ve vhodné poloze pro případné nevelké vady kýčelních kloubů. Další dle postupujících kontrol.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x