Vadná chůze

Můj dospělý syn našlapuje přes špičku chodidla, je při chůzi nakloněný dopředu. Neuvědomovala jsem si tuto vadu a neřešila ji. I když se snaží chůzi vůlí zlepšit, nedaří se mu to. Máme ještě šanci situaci nějak řešit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Překvapuje mě, že máte ve 23 letech dospělého syna. Pokud tomu tak je , může se jednat a to v každém věku o neurologický problém popřípadě zkrácení Achilovy šlachy. Po stanovení příčiny může pomoci dlouhodobě prováděná rehabilitace Achilových šlach a nácvik správné chůze fyzioterapeutem.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Články: Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Na první pohled se výše...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Očkování pro zapomnětlivé
Články: Očkování pro zapomnětlivé
Proti klíšťové encefalitidě...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: