Vaginální globule

Dobrý den, po dobrání antibiotik jsem měla výtok typu tvaroh. Paní doktorka určila, že se jedná o kvasinkovou infekci a předepsala mi čípky Klion D na 10 dní. Skrz tyto čípky jsem si oddálila menstruaci. Po dobrání těchto čípků jsem stále měla výtok typu tvaroh a tak mi včera paní doktorka předepsala vaginální globule Macmiror Complex 500. Ptala se mě, kdy budu mít menstruaci a tak jsem ji odpověděla, že příští týden ve čtvrtek, tj. 7.6.12 beru poslední antikoncepční prášek. Na to mi odpověděla, že tedy ty globule stihnu dobrat než dostanu menstruaci. Avšak na receptu bylo nakonec uvedeno, že mám tyto globule brát obden. V krabičce je 8 globulí, což bych do menstruace stihla, pokud bych je brala každý den večer. Pokud je však mám brát obden nestihnu to do menstruace dobrat. Pak jedině, že bych si oddálila opět menstruaci. Globule jsem již včera začala brát. Můj dotaz je zda mám brát globuli každý den po dobu 8 dní nebo opravdu obden což by léčba trvala 16 dní. Dodržela bych pokyn na receptu, ale když mi předtím paní doktorka řekla, že to do menstruace stihnu, tak mě to těď zmátlo, jak to tedy správně mám brát. Již jednou jsem tyto globule brala a to každý den po dobu 8 dní vždy večer. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Globule můžete brát klidně každý den,ale pokud se jedná o kvasinky je vždy nutná i léčba partnera,ve Vašem případě by bylo potřeba zhotovit mikrobní obraz poševní,kultivaci a postupovat dále podle výsledků.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: