Vaginální mykóza

Dobrý den,od mého druhého porodu (jsou to už dva roky) mám neustálé problémy s mikózou. Problémem je,že se mě ty mikózy neustále vrací.S lékařem to řešíme čípky a jednou jsem měla autovakcínu.Může mít vliv na tyto problémy tělísko Mirena?Ještě se Vás chci zeptat jestli mikoza jde poznat při běžné kontrole nebo až po odebrání stěrů a následných výsledků?Jsem už zoufalá.Mám obavy,že mě pak antibiotika (čípky) nezaberou.Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, mykózu lze lehce poznat při běžné kontrole - gynekolog ji vidí jako bílý povlak, který normálně nemá v pochvě co dělat. Co se týká Vaší léčby, pravděpodobně nepůjde o antibiotika, ale antimykotika - antibiotika na mykózu nezabírají. Účinné jsou výplachy speciálně připravenými roztoky určenými k výplachům pochvy, ale jejich nevýhodou je, že spolu s mykózou vypláchnete i mikroflóru, která je v pochvě užitečná. Proto je pak dobré zavádět třeba čípky nebo kapsle s laktobacilem a snažit se vypěstovat správné klima, aby mykóza nepřerůstala. Souvislost mykóz s tělískem nebyla potvrzena.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: