Vaginalni prohlidka v tehotenstvi

Dobry den, pane doktore, chtela bych se vas zeptat. Nyni jsem ve 32 tydnu tehotenstvi, dnes jsem byla na poradne u sve gynekolozky a ta me chtela vaginalne prohlednout. Mam fyziologicke tehotenstvi a posledni prohlidka byla pred 6 tydny v nemocnici (kvuli infekci). Prohlidku jsem odmitla, protoze mi jina dr rikala, ze by se nemelo vysetrovat zbytecne, pokud neni nejaky problem a nemam zrovna pred porodem. Jsem ted z toho zmatena, jestli jsem postupovala spravne? Dale by me jeste zajimalo pouzivani cisticich prostredku v tehotenstvi. Nikdy jsem to tolik neresila, az ted, protoze jsme se prestehovali a kvuli odpadu musim vanu myt kazdy druhy den a to Cifem na koupelnu (delam to cca od 25 tt., asi 7 tydnu). Snazim se to moc nedychat, ale bohuzel to nejde. Je to vzdy zalezitost jen na par minut, myslite, ze je to pro miminko nebezpecne? Dekuji Vam moc za cenne rady. S pozdravem Lucie.

Odpověď odborníka:

Správně jste rozhodně nepostupovala lékařka věděla proč chce vaginální kontrolu,čistění vana plodu jistě neublíží Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: