Vaginální vyšetření v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 22. týdnu a jelikož mi celkem často tvrdne břicho a měla jsem pocit tlaku na spodek, ukázala jsem se u své gynekoložky. Udělala mi klasické vnitřní vyšetření pohmatem a druhou rukou tlačila na podbřišek zvenčí. Nevím, čím to, ale na mé pravé straně vevnitř mě to při tomto vyšetření hodně píchlo, bylo to docela bolestivé. Nicméně vyšetření pohmatem je prý v pořádku a dále mi bylo uděláno vyšetření vnitřním ultrazvukem a nález je prý úplně v pořádku, čípek se nezkracuje a je dostatečně dlouhý. Přesto mám strach, že když mi to vnitřní vyšetření pohmatem bylo tak nepříjemné, aby to nemělo nějaký špatný vliv na čípek a nevyvolalo to třeba předčasný porod nebo zkracování čípku. Čekám už druhé miminko a při prvním mi toto vnitřní vyšetření nebylo zdaleka tak nepříjemné. Špinění po vyšetření se neobjevilo. A co se tímto pohmatovým vyšetřením přesně zjišťuje? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vyšetření palpační rozhodně předčasný porod nevyvolá, buďte klidná když nález i ultrazvuk jsou v pořádku, palpace posuzuje naléhající část, stav hrdla v několika parametrech.je to normální vyšetření v graviditě. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: