Vaginitis

Vážená paní doktorko Hasilová, obracím se na vás s jistým intimním problémem. V neděli jsem si všimla velmi silného výtoku,ke kteému se časem přidalo i svědění. Bydlím týden v novém městě,proto jsem navštívila gynekologii ve fakultní nemocnici. Tam mi pan doktor provedl výplach pochvy borglycerinem. Výtok a svědění sice přestaly, ale nyní mě trápí velmi silné pálení,zejména při močení. Také mi provedli stěry na MOP, stím,že terapie bude až podle výsledků. Také jsem dnes dostala měsíčky,tudíž nemůžu mít žádné čípky apod. Jsem docela nervozni z toho,že nemám žádnou léčbu,žádné informace,co to může být,jaká by mohla být léčba atd. Trápí to i partnera,který by chtěl vědět,jestli i on musí něco podstoupit,případně kam jít??? Děkuji za brzkou odpoved, s přáním hezkého zbytku dne,Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lenko, zavádění čípků či vaginálních tabletek během menstruace je bezúčelné. Léčbu je vhodné zahájit cíleně podle výsledků vyšetření a až po skončení menstruace. Pálení při močení může značit také infekci močových cest. Nechte si vyšetřit proto moč. Hodně pijte. Přítel na vyšetření jít nemusí, pokud nemá žádné obtíže. I já Vám přeju hezký den. MH

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: