Váha plodu ve 31.tt

Chtěla bych vás poprosit o názor. Ve 30+0 jsem byla u svého OG na UTZ a váha miminka byla 1370 g. Dnes jsem 30+6 tt a na 3D ultrazvuku byla odhadovaná váha miminka 1450 g. Není uvedená váha příliš nízká? Nemělo by miminko rychleji přibírat než 80 g týdně? (Já sama jsem velmi štíhlá a drobnám během těhotenství jsem přibrala jen 5 kg) Průtoky, které dnes doktor dělal, byly ok, ale podle knih by měly být váha v tomto týdnu alespoň 1700 g. Mám obavu, aby miminko dobře rostlo:-(

Odpověď odborníka:

Pro zhodnocení je třeba dvou UZ v rozmezí 10-14 dní, zde by měl být adekvátní přírůstek vidět. Podle knih nehledejte váhu, je to jen orientační. Jinou váhu bude mít miminko rodičů,kteří mají 2metry a jinou rodičů, kteří mají 160cm.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: